Nieuws

ESDAP 2023

In 2023was het congres van de European Society for Dermatology and Psychiatry in Nederland! De lokale organisatie was in handen van Andrea Evers, Patrick Kemperman, Nienke Vulink and Rick Waalboer-Spuij. Meer informatie vindt u hier.

 

Literatuur update

Psychodermatologie is volop in  beweging. Twee keer per jaar vindt u daarom hier een update van de meest recente publicaties op het gebied van psychodermatologie. Mist u een publicatie of heeft u een suggestie? Neem dan contact met ons op.

 

Jaarlijks NVPD symposium

De NVPD organiseert jaarlijks een symposium met een thema op het gebied van de psychodermatologie. Het symposium is toegankelijk voor alle geïnteresseerden, zowel NVPD leden als niet-leden. Het programma wordt zo samengesteld dat het thema vanuit verschillende disciplines wordt belicht. Er wordt voldoende tijd ingeruimd voor discussie en uitwisseling tussen de aanwezigen. In 2023 is er geen NVPD symposium, maar werken we mee aan het ESDAP congres in Rotterdam.

Heeft u een suggestie voor een thema? Neem dan contact met ons op.

Symposium 2021 “Huidkanker, waarom ik?”

Op vrijdagmiddag 12 maart 2021 zal het jaarlijkse NVPD symposium plaatsvinden, dit jaar digitaal in verband met COVID-19. Huidkanker komt steeds vaker voor en de gevolgen zijn ook buiten de spreekkamer merkbaar. In de digitale meeting geven dermatologen, psychologen, verpleegkundigen en ook een patiënt hun visie. Het volledige programma vindt u hier.

Symposium 2019 “Jeuk! En nu?”

Op vrijdagmiddag 29 november 2019 vond het jaarlijkse NVPD symposium plaats in het AMC te Amsterdam. Het onderwerp “Jeuk! En nu?” werd vanuit verschillende invalshoeken belicht, zoals seksuologie, virtuele jeuk, psychosociale aspecten en behandelmogelijkheden. Het volledige programma bekijken kan hier.

Symposium 2018 “Stress die onder je huid gaat zitten”

Op vrijdagmiddag 26 januari 2018 organiseerden wij weer een NVPD symposium, ditmaal met het thema “Stress die onder je huid gaat zitten”. Het onderwerp werd door verschillende sprekers met diverse achtergronden  belicht en er was ruimte voor uitwisseling en discussie. Lees meer

Symposium 2016 “Psychodermatology: State of the art and future directions”

Op 13 mei 2016 organiseerde de NVPD in samenwerking met het AMC het symposium “Psychodermatology: State of the art and future directions”. Dit symposium stond in het teken van het afscheid van Dr. John de Korte (psycholoog) van afdeling Dermatologie van het AMC. John de Korte is nationaal en internationaal gezien een pionier op het gebied van psychodermatologie. Lees meer

 

Psychosociale zorg bij ernstige huidaandoeningen

Huidpatiënten Nederland heeft in samenwerking met de NVPD en verschillende andere relevante partners een subsidie gekregen voor een project. Dit project is gericht op het vergroten van de bewustwording van psychosociale problematiek bij patiënten met huidaandoeningen als mede het verbeteren van de vindbaarheid van psychosociale zorg voor deze groep patiënten. Een onderdeel van dit project is het ontwikkelen van een screeningsinstrument voor psychosociale problematiek bij huidpatiënten op poliklinieken Dermatologie. Ook zal er worden gewerkt aan het ontwikkelen van schriftelijk informatiemateriaal voor huidpatiënten en hun naasten over psychosociale klachten en mogelijke zorg. Daarnaast zijn we ook de mogelijkheden aan het verkennen om binnen dit project een e-learning psychodermatologie voor psychosociale hulpverleners te ontwikkelen, in navolging op onze tweedaagse RINO cursus. We hopen u hierover spoedig verder te kunnen informeren.

 

Nieuwsbrieven

De NVPD verstuurt ongeveer twee keer per jaar een digitale nieuwsbrief om leden en andere geïnteresseerden te informeren over recente ontwikkelingen op het gebied van psychodermatologie. Mocht u interessante informatie hebben voor onze nieuwsbrief dan kunt u contact met ons opnemen.

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien