NVPD symposium 2018

Op vrijdagmiddag 26 januari 2018 vond het NVPD symposium plaats. Het onderwerp was: “Stress die onder je huid gaat zitten”.

Locatie: AMC te Amsterdam, Psychiatriegebouw zaal PA3-102

Op het ledengedeelte van de website vindt u de presentaties.

Programma

12.30 – 13.00 uur

 

Ledenvergadering NVPD

-Alleen toegankelijk voor NVPD leden-

13.00 – 13.30 uur Ontvangst met koffie/thee

 

13.30 – 13.35 uur Opening door dagvoorzitter

Dr. N.C. Vulink, psychiater AMC

13.35 – 14.00 uur Het immuunsysteem: het brein achter de huid

Dr. Bing Thio, dermatoloog, ErasmusMC Rotterdam

14.00 – 14.25 uur

 

Inflammatie en het brein: effecten op stemming, waarnemen, en gedrag

Dr. Jos Bosch, universitair hoofddocent/associate professor, Klinische Psychologie UvA, Medische Psychologie AMC, Universiteit van Heidelberg

14.25 – 14.45 uur Pauze
14.45 – 15.00 uur

 

Uitreiking John de Korte Travel Grant

HMS literatuurprijs

 

15.00 – 15.25 uur Mindfulness bij kanker en andere (chronische) lichamelijke aandoeningen

Drs. Felix Compen, promovendus, Radboudumc Psychiatrie, Centrum voor Mindfulness

15.25 – 15.50 uur Beter Gestemd met je huid

Mw. Dr. Oda van Cranenburgh, Huidfonds / Medische Psychologie Academisch Medisch Centrum

15.50 – 16.30 uur Paneldiscussie
16.30– 17.30 uur Borrel

 

 

Herman Musaph literatuurprijs 

Tijdens het NVPD symposium werd de Herman Musaph literatuurprijs uitgereikt aan Rick Waalboer (Dermatoloog, Erasmus MC Rotterdam) voor het beste artikel op het gebied van de psychodermatologie gepubliceerd in de afgelopen twee jaar (2016-2017). Het winnende artikel ‘Development and Validation of the Basal and Squamous Cell Carcinoma Quality of Life (BaSQoL) Questionnaire’ is gepubliceerd in Acta Dermato Venereologica. Het artikel beschrijft de ontwikkeling van een instrument om kwaliteit van leven te meten van patiënten met basaalcelcarcinoom en plaveiselcelcarcinoom.

De Herman Musaph literatuurprijs is in het leven geroepen omdat de Herman Musaph Stichting de aandacht en belangstelling voor de psychodermatologie in de breedste betekenis van het woord wil bevorderen. Het betreft aandacht en belangstelling voor activiteiten op het vakgebied van de psychodermatologie die kunnen leiden tot een beter begrip van de relatie tussen biologische, psychologische en sociale factoren in het ontstaan, het beloop en de behandeling van dermatologische aandoeningen. Het bestuur van de stichting is van mening dat de gewenste aandacht mede kan worden verkregen door het publiceren over psychodermatologische onderwerpen aan te moedigen.

De prijs bestaat uit een uniek kunstwerk van Monique Broekman en een oorkonde. Het kunstwerk brengt zowel Herman Musaph, de grondlegger van de psychodermatologie in Nederland, als een voor de psychodermatologie belangrijke huidziekte tot uitdrukking.

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien