Psychodermatologie en NVPD

Psychodermatologie omvat drie typen patiënten groepen:

  1. Patiënten die zich melden bij de dermatoloog maar primair een psychiatrische stoornis hebben waaronder Body Dysmorphic Disorder (BDD), skin picking, dermatitis artefacta of infestatie waan.
  2. Patiënten die als gevolg van een vaak chronische huidaandoening psychiatrische stoornissen of psychologische problemen ontwikkelen zoals een depressie of acceptatieproblematiek.
  3. Psychosociale problemen zoals financiële problemen, werkproblemen of andere stress factoren die het ontstaan, beloop en behandeling van huidaandoeningen beïnvloeden.

 

NVPD

De Nederlandse Vereniging voor Psychodermatologie (NVPD), voorheen de Nederlandse Werkgroep voor Psychodermatologie (NWP), werd op 25 juli 2006 opgericht te Amsterdam. Het doel van de NVPD is het bevorderen, verspreiden en toepassen van kennis en inzichten, alsmede het bevorderen van de samenwerking van professionals op het gebied van de psychodermatologie. De NVPD streeft naar een brede toepassing van psychodermatologische inzichten in wetenschappelijk onderzoek en in de klinische praktijk. Zij is multidisciplinair van samenstelling. Leden van de NVPD zijn ondermeer dermatologen, psychiaters, psychologen, verpleegkundig specialisten, physician assistants, dermatologieverpleegkundigen en medisch maatschappelijk werkers.

Activiteiten

De NVPD ontplooit de volgende activiteiten:

  • ledenbijeenkomsten, symposia, congressen
  • informatieverschaffing
  • publicaties
  • cursorisch onderwijs
  • advies/consultatie
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien